Kennismaken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak met ons maken? Wij nemen contact met u op.

Bel of mail

Kennismaken

Heeft u vragen of wilt u een afspraak met ons maken? Wij nemen contact met u op.

Bel of mail

Financieel inzicht tijdens je echtscheiding

Een echtscheiding brengt emotie en onzekerheid met zich mee. Dit maakt het moeilijk om het overzicht te bewaren in alle zaken die geregeld dienen te worden. Je moet keuzes maken waarvan de gevolgen voor de lange termijn vaak niet te overzien zijn. Samen met Marten Arnold (Van Lelyveld Advocaten) begeleid ik echtscheidingstrajecten, waarin we ruimte bieden voor de aanwezige emotie, maar vooral aandacht schenken aan de invulling van praktische zaken. We bieden overzicht en duidelijkheid.

Belangrijke keuzes en inzicht in de gevolgen

Tijdens een echtscheidingstraject moet je onder tijdsdruk besluiten nemen over belangrijke financiële zaken. Denk hierbij aan:

– De verdeling van pensioen
– De eigen woning
– De betaling van alimentatie (partner- en kinderalimentatie)
– De onderneming

– De verdeling van het vermogen en/of vastgoed

Bij complexe zaken als deze zijn de besluiten die je neemt van grote invloed. De verdeling van middelen bij een echtscheiding is van grote invloed op je individuele toekomst, dit zorgt ervoor dat het maken van keuzes complex is. Daarom is het belangrijk dat je in deze fase begeleid wordt door een goede adviseur. Iemand die de wet- en regelgeving kent en in staat is om je duidelijkheid te bieden over de (financiële) consequenties van je keuzes. Met die helderheid kun je de echtscheiding met een gerust gevoel afsluiten en aan de toekomst werken.

Hoe ziet mijn toekomst eruit?

Na de afhandeling van de echtscheiding bied ik je de mogelijkheid om inzicht te verkrijgen in je toekomstige financiële situatie. Door een echtscheiding verandert er veel, maar welke effecten heeft dit op lange termijn? Hoeveel houd je over om naar wens van te leven? Het verkrijgen van inzicht in de financiële mogelijkheden na de scheiding is essentieel. Het vormt de basis van je toekomst en zorgt ervoor dat je geen kansen laat liggen of zaken over het hoofd ziet.

Wat betekent onze samenwerking voor jou?

In echtscheidingszaken werk ik nauw samen met mediator/advocaat Marten Arnold. Hij begeleidt het echtscheidingstraject van A tot Z. Ik sluit aan om de financiële vraagstukken onder de loep te nemen en geef inzicht in je huidige en toekomstige financiële situatie.

Financieel inzicht tijdens je echtscheiding

© Verver 2024 | Ontwikkeld door Publiek